fbpx

Tvoros ir vartų priežiūra žiemos metu

tvoros-ir-vartu-prieziura-ziemos-metu-Gigasta

Atėjusi žiema kartu su savimi atsineša nemenką glėbį iššūkių, su kuriais susiduria kiekvienas sklypo gyventojas ar įmonės teritorijos prižiūrėtojas. Sutikite, jog permainingi orai, aukštas drėgmės lygis, tirpstantis ledas, susidaręs storas sniego sluoksnis bei besikeičianti sniego konsistencija gali pakenkti net ir itin ilgaamžėms medžiagoms, iš kurių pagamintos tvora ir vartų automatika. Laimei, sudarėme atmintinę, kad Jūsų tvoros priežiūra žiemos metu nesukeltų papildomų sunkumų.

Atsižvelgiant į tvoros tipus, skardinės tvoros ar tvoralenčių tvoros pasižymi ilgaamžiškumu net kelias dešimtis metų dėl metalo padengimo specialia medžiaga, kuri apsaugo nuo korozijos. Visgi, norint, kad tvora neprarastų pirminės išvaizdos, būtina tam sudaryti tinkamas sąlygas. Jeigu jūsų tvora yra sumontuota šalia judrios gatvės, visus metus reguliariai plaukite dulkių ir nešvarumų sluoksnį susidariusį ant tvoros. Atėjus šaltajam sezonui, tvoros priežiūra turi būti papildyta papildomomis priemonėmis.

Pašalinkite susikaupusius lapus

Jeigu ruduo jūsų kiemą padengia nukritusių lapų danga, turbūt daugeliui kyla pagunda visus lapus sušluoti į patvorę. Tučtuojau atsikratykite šio įpročio, mat susikaupusios lapų krūvos šalia tvoros, gali apgadinti tvorą šaltuoju metų laiku. Lapai sulaiko drėgmę aplink tvorą, todėl tvoros stulpai gali deformuotis arba pradėti koroduoti (rūdėti).

Nupjaukite medžių šakas

Tvoros priežiūra bus pasirūpinta, jeigu nupjausite virš tvoros kabančias medžių šakas ar apgenėsite šalia tvoros esančius krūmus. Medžių šakos, ant kurių susidaro didelis sniego kiekis, gali nulūžti ir pažeisti tvoros konstrukciją bei subraižyti metalą.

Nukaskite sniego sangrūdas

Kasdami sniegą kieme, nepatingėkite apkasti sniegą ir aplink tvorą – pašalindami sniego sangrūdas, sudarysite tinkamas sąlygas tvorai išdžiūti ir prisitaikyti prie aplinkos. Būtina užtikrinti, jog jūsų tvora gautų kuo mažiau drėgmės.

Atitraukite nuo tvoros esančius daiktus

Pasitaiko atvejų, kada tvora pasitarnauja ne tik kaip saugumo ir privatumo garantas, bet ir kaip daiktų laikymo vieta, į kurią dažnai yra įremiamos kopėčios, kiemo įranga, rogutės ar pakabinami kiti daiktai. Žiemai atėjus, patartina atitraukti ar supakuoti šiuos daiktus, mat ant jų besikaupiantis sniegas gali būti pakankamai sunkus ir pažeisti tvorą.

Kiemo vartų priežiūra žiemos metu

Kaip ir tvora, taip ir vartai bei vartų automatika reikalauja papildomos priežiūros žiemos metu. Nepašalintos sniego sangrūdos ir dėl jų susidariusi drėgmė gali pakenkti vartams ir vartų automatikai, todėl reguliariai:

  • valykite vartų pravažiavimo zoną
  • patikrinkite, ar vartų gembėje yra prilindę ir užšalę sniego ar ledo darinių, jeigu yra, pašalinkite
  • valykite apsnigtus ar apšalusius vartų foto daviklius
  • dar rudenį sutepkite vartų vyrius

Atminkite – net menkiausias tvoros pažeidimas gali greitai plisti, nes šaltas oras neleidžia greitai pasišalinti drėgmei. Tvoros priežiūra žiemos metu nėra sudėtinga, tačiau užtikrina tvoros ilgaamžiškumą, apsaugą nuo erozijos bei padeda išlaikyti tvoros pirminę išvaizdą ilgus metus.

Žiema – puikus metus pradėti rūpintis savo sklypo aptvėrimo sprendimu!

Susisiekite su mumis, o mes padėsime įgyvendinti, pagaminti ir sumontuoti jūsų svajonių tvoros sprendimą.